7 Fakta Menarik Asid Hyaluronik Yang
Mungkin Anda Tak Tahu

  1. Juga dikenali sebagai hyaluronan, ia adalah sejenis substans jernih dan likat yang dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita.

2. Paling banyak di dapati pada keseluruhan kulit di tubuh badan kita termasuk tisu penghubung dan mata.

3. Fungsi utamanya adalah untuk bertindak sebagai pelincir, dan mengekalkan (retain) air untuk memelihara tisu badan kita supaya lembap.

4. Asid hyaluronik juga banyak digunakan sebagai ‘filler’ oleh selebriti dalam pembedahan plastik. Ia di suntik pada bibir dan boleh buat bibir nampak mungil. Ia disuntik pada pipi dan boleh buat pipi nampak montok. Ia di suntik pada ruang antara kedutan dan boleh buat kedutan tidak ketara.

5. Asid hyaluronik mampu memegang sehingga 1,000 kali beratnya dalam air, mengurangkan peratusan air kulit dari tersejat ke udara dan sekaligus membuatkan kulit anda menjadi lembap dan lembut.

6. Di dalam Serum Vitamin C Annona mengandungi Asid Hyaluronik.

7. Gambar di bawah adalah hasil ujian kelembapan kulit saya sendiri selepas lebih kurang 6 jam di dalam persekitaran berhawa dingin. 40.6% adalah level hidrasi kulit yang diterima. (Level dehidrasi atau kulit yang tidak cukup air ialah di bawah 30%)

#VCSAnnona
#CantikTakPerluSuntik

FAKTA KULIT

Terdapat lebih 3000 masalah kulit yang dikesan oleh pakar dermatologi di mana ia memberi kesan pada penampilan dan keyakinan diri seseorang.

pic sidebar

Kami tidak mengajar orang membuat duit.
Tapi kami mengajar orang membuat bisnes!
#LEGASIANNONA

Jom Follow Puan Onynurhusni

Leave a Reply

Your email address will not be published.