Dahsyat betul khasiat White Fungus ni rupanya pada kulit kita sehingga mendapat pengiktirafan istimewa dari Puteri

Perasaan kan dalam Annona Bird’s Nest ada benda-benda terbang dalam tu yang berwarna putih?

Alah.. yang macam jeli atau agar-agar tu.

Selain sarang burung di dalam ABN, itulah dia juga campuran Cendawan putih (White Fungus)

Ia ada beberapa nama lain lagi contohnya seperti snow ear fungus, silver ear fungus, white wood ear, dan juga white tremella mushroom.

Apa rasa White Fungus ni ? 
Tak dan nak bebetul rasa sebab bila minum Annona Bird’s Nest, teruih ja meluncur selaju-lajunya ke dalam tekak.

Fuhhh..Sedap yakmat.. bergabung pula dengan Bird Nest serta Rock Sugar. Tambah minum sejuk-sejuk pulak.

Kenapa nak letak White Fungus ?

Ok, melalui pembacaan saya, khasiat White Fungus ini begitu hebat sehingga telah mendapat pengiktirafan istimewa dari Puteri Yang Gui Fei dari Zaman Dinasti Tang.

Beliau menyatakan bahawa White Fungus inilah yang mengekalkan kecantikan dan keremajaan kulit beliau.

Ini bukan sekadar mitos.

Ada penyelidik dari bidang kosmetik juga mengakui bahawa White Fungus ini kaya dengan ‘Gelatinous’ dan juga ‘Polysaccharide’ yang dapat ‘boost’ kan lagi kadar kelembapan kulit anda.

Justeru, White Fungus turut menjadi ramuan ‘favourite’ yang di masukkan ke dalam skincare dan kosmetik dalam penjagaan kulit disebabkan kemampuannya menghidratkan kulit.

White Fungus dikatakan dapat menggalakkan penghasilan sel kulit yang baru serta menghalang penghasilan melanin berlebihan dan kedutan pada kulit.

Apa yang lebih menarik lagi,

Ia berupaya memerangkap air lebih bagus kerana partikelnya lebih kecil berbanding Hyaluronic Acid. So, of course penyerapan air ke dalam kulit juga lebih mudah.

Itu lah yang menyebabkan kulit menjadi lebih lembap dan sihat. Dan boleh dapat efek kulit anjal ‘toink toink’ tu pun dari khasiat White Fungus ini juga lah.

Wahh.. best sangat kan? 😍

Ramai yang dah mula minum #SiBurungPink ini cakap rasa dia sedap, tak manis sangat dan yang penting..

Kami sangat pemurah dengan ‘isi’nya.. ♥️

Ony Nurhusni

#Annona_BirdNest
#BeautifulMe

Leave a Reply

Your email address will not be published.