Bila team tanya, yang pink tu dah oos ke? Oos..?Yang kita ni lama memikir.. menatang apa lah oos tu. Serius, masa mula-mula dengar tu dalam fikiran entah kenapa pi terbayang burung ostrich tu pulak. Rupanya baru ku tahu itu maksudnya ‘OUT OF STOCK’. Ye betul, tunggu lepas Raya baru lah sempat burung walet tu nak kait sarang burung dia naaa. Adoi lah anak cucu. Tok peri ni dah tua. Lambat sikit nak tangkap cara gen millenial berkata-kata. #AlwaysAnnona #SiBurungPinkRead More →

Alhamdulillah everyday parcel. Sepanjang PKP beginilah keadaannya. Hari ni kotak-kotak keriangan berisi Annona Instant Bird’s Nest, Kurma, Kacang dan VCS dah selamat masuk perut lori CityLink. Terima kasih semua yang grab offer Riang Raya kali ni. InshaAllah mudah-mudahan sempat sampai sebelum Raya (seperti yang pihak courier janjikan). Pakej agen lockdowN pun sampai hujung bulan ni ye. 30 ringgit saja. Lepas ni akan back to normal balik, 800 ringgit. Rugi tak join sekarang! #AlwaysAnnona #PreferredHalalBrand #SuribisnesSuksesRead More →

Seronoknya bulan puasa ni dapat tengok meriah wall kawan-kawan berniaga. Dapat rasakan energi dan semangat masing-masing tu. Nak share TIP murah rezeki.. Setiap kali sahabat kita atau siapa saja posting tentang closing atau dia buat sales, kita pun perlu ikut senang. Tambah lagi doa dalam hati tu,“Semoga produknya tambah laris, semoga untungnya makin banyak. Aamiin.” Insya Allah doa itu pantul balik ke kita dengan kekuatan yang lebih dahsyat. Ya, lebih dahsyat. Ini juga ciri-ciri orang yang kaya minda dan jiwa. Hidup dalam berkelimpahan. Di mana kita percaya sepenuhnya Allah Maha Kaya. DIA ada banyak resources, bahkan tak terhingga resources-nya. Boleh mengkayakan semua orang, boleh melariskanRead More →

Kisah seminggu lepas di Annona Centre cawangan Kota Kinabalu. Mula-mula touch down 200 katon #AnnonaBirdsNest untuk lori pertama. Kemudian lori kedua pula sampai hantar 170 katon untuk #InstantBirdsNest pula. Dah selesai mendarat baru lah Pengurus Outlet Apple Zainal umum pada mak jerung Leader sekalian. Kus semangat ibu peri bila tengok diorang ni punya tahap kerakusan. Diorang ni level piranha, jerung, cheetah semua lah. Kalah data digi 5G tu nak oi. Walaupun PKP ni line semput, sampai ada yang kena duduk tepi pokok bunga nak reply mesej, tapi diorang ni tak jadikan alasan line siput untuk meroket. Dalam masa kurang 48 jam stor dah licin semula.Read More →

Saya masih ingat lagi sekitar tahun 2007 – 2009, dalam masa kami membuat perniagaan farmasi, ketika itu pada masa yang sama saya dan suami turut membuka bisnes perabot dan hiasan dalaman. Bukan itu saja, kami juga turut mempunyai bisnes restoran kami sendiri. Dengar macam wahh.. bestnya.. hebatnya.. Nampak memang best. Tapi hakikatnya hanya sekejap je bertahan. Bisnes perabot dan restoran terpaksa DI TUTUP selepas 2 tahun. Anggaran kerugian bukan kecil. Lebih kurang RM400-500 ribu. Hutang menimbun masa tu. Asyik kena kejar dengan bank dan lembaga. Hidup tak tenang. Inilah akibatnya apabila berniaga sesuka hati dan syok sendiri. Tiada mentor dan ilmu secukupnya. Buka bisnes sebabRead More →

Pagi tadi kalut bawa 2 puteri saya ke klinik. Dua-dua orang demam dan batuk. Dalam kekalutan uruskan anak yang kurang sihat, siapkan sarapan, suap ubat kat depa semua, saya pun bersiap cepat-cepat macam lipas kudung sebab petang ni ada jemputan ‘talk’ keusahawanan untuk pelajar UniKL Royal College of Medicine di Ipoh pula. Itu yang tetiba lipat tudung gaya lisa surihani tu. Ibu Peri dah tak kuasa nak buat awning. Tak sempattt.. Ok dok kelepet tudung macam ni? 😅 *Promo LadyBoss Birthday Buy 1 Vitamin C Serum, Get 2 serum tinggal tak sampai 48 jam saja lagi gaiss… #LegasiAnnona#SuribisnesSuksesRead More →

Eh siapa yang tengah cari ubat parut tak jumpa-jumpa lagi tu? Tahukah anda, sehingga 26hb November ini, barangsiapa yang membeli 1 botol Vitamin C Serum 15 ml ini, maka dia layak dapat 2?? Bayar untuk 2, dapat 4.Bayar untuk 4, dapat 6.Bayar untuk 6, dapat 12. Dan begitulah seterus kiraannya. Mai cuba serum jampi serapah Ibu Peri.Insya Allah konfirm boleh hambat semua parut di wajah mu. Liang pori pun malu-malu nak buka pintu. Sebenarnya..Ini juga mungkin peluang terakhir kalian untuk mencuba serum ini dengan harga rendah. InsyAllah tahun 2020, sekiranya perancangan semua berjalan lancar, VCS akan melalui transformasi dan penjenamaan semula. Masa tu harga jugaRead More →

Ya Allah.. seronoknya macam nak lompat-lompat je dapat hadiah birthday in advanced kali ini. Saya minta 1 saja, tapi dia buat surprise pulak bagi 2 : Dibea ‘handheld-vacuumm’ dan Iron Philips.Terima kasih Papa Syah Ismail. Alhamdulillah permohonan untuk ‘pembantu rumah’ diluluskan. Walaupun mula-mula tengok brand Dibea.. eh.. ok ke..ye lah dok aim Dyson mulanya kan….😆 Tapi tadi dah try testing Dibea, memang marvellous performance! Harga pun lebih ekonomi dan paling ‘WIN’ mestilah segala mak nenek bulu, rambut, habuk semua dia sedut zass zasss sekali lalu je. Fuhh.. first time kot rasa bangga buat kerja sedut habuk tadi.Puas hati gila!Ha ha. Mungkin faktor usia juga barangkali.Dapat homeRead More →

Selesai 4 hari Strategic Planning 2020 Bootcamp. MasyaAllah padu gila input dari Ibu Faridah Hanim Haron dan Tuan Hanif Azmi. Bertubi-tubi otak kami kena install siang malam. 😅 Clarity to the maxxxx! And yesss…MOS Nutraceutical Sdn Bhd dah ready nak rempuh 2020 dengan penuh bergaya dan cipta lebih banyak kejayaan dan bantu lebih ramai suribisnes sukses!! Let’s fly higher and higher team! 🔥🔥🔥 *Sekarang kami dah dalam kapal terbang nak balik Penang. Tak sabar nak balik peluk cium anak-anak pulak..♥️ #LEGASIANNONA#SuribisnesSuksesRead More →

Hasil #SuribisnesAnnona. Boleh bagi duit belanja bulan-bulan untuk family, langsaikan amanah (hutang), ada simpanan di waktu kecemasan. Cik Tah Masyitah juga dah berjaya beli kereta hasil meniaga dengan Annona. Walaupjn kereta itu kereta second-hand, tapi beliau beli CASH. Hari ni beliau beli pula mesin ni. Good job Ciktah! 👍🏼👏🏼👏🏼👏🏼 #LegasiAnnona#SuribisnesSuksesRead More →