Ramai yang tanya saya sebelum ni, boleh tak Vitamin C Serum (VCS) Annona hilangkan parut yang jenis timbul tu? VCS memang boleh hilangkan parut tapi yang jenis rata sahaja. Biasanya parut akibat jerawat, luka atau campak. Namun parut jenis keloid dan hipertropik, ia tak berkesan. Sebab parut jenis ini perlukan produk yang berbeza ya. Ini saya share..salah satu produk ‘top selling’ untuk atasi masalah parut jenis timbul. • Dermatix Advance. Berbeza dengan keluarannya yang pertama iaitu Dermatix, kali ini formula Dermatix® Advance di tambah dengan bahan Ester Vitamin C dengan teknologi CX5. Inovasi ini sudah diuji secara klinikal dan terbukti ia berjaya melembutkan parut yangRead More →

Kereta ini sangat dekat di hati saya. Inilah kereta pertama saya sebaik saja tamat housemanship. Siapa yang follow story saya tahu bagaimana keadaan saya dulu. Alhamdulillah sebenarnya ia merupakan hadiah kahwin dari suami, Syah Ismail. Dia belikan untuk saya supaya dapat pergi kerja. Suami pula pakai kereta Wira milik keluarga. Tahun-tahun pertama perkahwinan adalah sangat mencabar. Kami banyak ikat perut dan kumpul duit. Sebenarnya lepas kahwin, saya menetap bersama keluarga mertua dahulu di Bukit Mertajam. Kami masing-masing masih belum cukup duit masa tu nak duduk rumah sendiri.. Ketika itu, saya dan suami kerja makan gaji dulu dengan orang lain sebelum boleh buka bisnes sendiri. SayaRead More →

Bantuan dari Annona untuk anak-anak di Gaza. Bila Admin dia kirim gambar dari sana, Allah.. terus saya rasa macam jiwa pun ada kat sana juga. 1 pek IFTAR ini cuma rm120 saja. Dalam tu ada makanan kering depa, minyak, beras, teh, tepung etc etc Jom sahabat. Sedekah dan doa dekat waktu nak berbuka ni berkat inshaAllah Untuk info lanjut boleh follow Tuan Nadir Al-Nuri.Beliau merupakan rakyat Malaysia yang tinggal di Gaza dan berjuang membantu rakyat Gaza. Klik link ini untuk menderma : ramadan4gaza.comRead More →

Wahai #VCSLovers! Kalian pasti gembira dengan berita baik ini! Benda ni dah lama saya terima. Pada hujung bulan Februari yang lepas lagi. Namun di sebabkan oleh kepadatan jadual kerja dan tuntutan fokus yang banyak pada pelbagai produk, menyebabkan saya terlupa nak kongsi perkara ini dengan kalian. Dengan ini saya ingin memaklumkan bahawa skincare Vitamin C Series (VCS) by Annona telah pun melalui beberapa siri ujian klinikal dan hasil keputusan ujian tersebut adalah sangat menggembirakan! Yeayyy..! . Bagaimana Annona Skincare di uji secara klinikal : 1. Ujian yang di lakukan melibatkan 30 orang subjek, yang terdiri dari 20 orang wanita dan 10 orang lelaki. 2. SetiapRead More →

Ada orang cakap..testimoni boleh di edit.Boleh direka-reka. Tapi itu bukan prinsip kami. Kami usahawan mukmin #1stClass berusaha sedaya upaya untuk berniaga dengan jujur, telus dan amanah. Kami mahu membawa kebaikan kepada pengguna, bukan memberi kemudaratan. Ini Sijil Analisis (Certificate of Analysis) yang membuktikan bahawa semua rangkaian produk penjagaan kulit VCS Annona #LULUS ujian makmal logam berat dan bakteria iaitu : LULUS : ✔️Ujian Lead✔️Ujian Cadmium✔️Ujian Arsenic✔️Ujian Mercury✔️Ujian Bakteria (Staph Aureus, E coli,Salmonella, Pseudomonas aeruginosa )✔️Ujian Kulat (yis) COA tidak boleh di edit.COA tidak boleh di reka. VCS juga sudah berada di pasaran selama 3 tahun sejak 2016, mendapat kepercayaan sehingga menembusi 60 outlet farmasi di seluruh Malaysia, sudah masukRead More →

Puan Eshah Ahmad konsisten jaga kulit selama 2 tahun dengan Vitamin C Serum Annona sebelum berjaya dapat kulit yang sihat seperti sekarang. Cuba lihat pada gambar beliau sebelum VCS.Walaupun dah cover dengan foundation dan pemerah pipi, namun masih tidak dapat menyamari keadaan kulit yang kering, kusam dan ‘dehydrated’. Sekarang ni beliau sapu bedak ala kadar pun dah cukup serlahkan kecantikan asli. Inilah #SkinGoal yang kita mahukan!Less makeup, mudah nak wuduk, solat pun terpelihara. Apabila kulit kita belum sihat, mekap hanya membantu dalam tempoh sementara sahaja. Mekap boleh bagi kita nampak cantik, dan bagi keyakinan diri kita meningkat.. namun bila dah mekap dan cuci muka semua.. tu diaa..baru tahu macam mana tahapRead More →

Pelembap muka VCMC ini paling ‘berhantu’ formulasinya. Kandungan dan tekstur hampir menyamai Bobby Brown Vitamin Enriched Face Base cream, kegilaan ramai MUA.Yang ini pula kegilaan ramai #VCSlovers dan skincare enthusiast sehingga saya terpaksa keluarkan 2 versi. Versi kecil 15g dan versi debab 50g. Kedua-duanya ada shea butter, vitamin C, Vitamin E. Bezanya VCMC ada tambahan Hyaluronic acid dan Niacinamide (Vitamin B3) sebagai ‘skin barrier repair’ dan SPF30 sebagai tabir suria. Tunggu apa lagi. www.vitamincseries.comRead More →

Day 4 #MisiMakanSihat Grilled steak & veges. 🍖🥕🥦Semua sumber protein, vitamin, mineral dan fiber. BERAT BADAN MACAM HARGA BARANG. BILA SUDAH NAIK MEMANG SUKAR NAK TURUN. Itulah kata-kata Dr Hamid Arshat dalam perkongsiannya di page beliau baru-baru ini. Agak tersentap juga saya. Memang berat senang naik, tapi susah nak turun😂 Tapi beliau nasihatkan agar kita jangan putus asa dan lemah semangat. Kuatkan azam, cakap pada diri :” Saya boleh kurus” 1. Makan bila lapar, berhenti makan bila rasa kenyang. 2. Kunyah makanan lama dan berkali-kali sebelum telan. 3. Baca Bismillah dan mulakan makan dengan buah. 4. Kurangkan karbohidrat seperti nasi, mee, roti, gula, kuih muih, junk foods,Read More →

Day 3 #MisiMakanSihat Sarapan roti wholemeal bakar, telur mata, chia seed, tomato ceri. CHIA SEED adalah salah satu makanan dalam kategori Super Food. Kaya dengan serat, Omega 3, antioksidan dan protein, chia seed boleh bantu korang yang dalam proses nak turunkan berat badan, elak obesitit, boleh bantu turunkan gula darah, dan juga halau kolesterol jahat. Ini semua penyakit orang zaman sekarang. Tak kira tua atau muda. Yang paling best ialah chia seed ini antara makanan yang paling di rekomen untuk cantikkan kulit kita dari dalam. Prof Muhaya dalam video beliau pun ada cakap, siapa yang tak ambil chia seed dan tak tahu chia seed tu untukRead More →

1. Cuci muka menggunakan pencuci muka khusus mengandungi fungsi kawalan minyak. 2. Pakai pelembap dari jenis gel atau light-weight lotion yang mengandungi SPF setiap hari. 3. Jika mahu pakai toner, pilih toner yang bebas alkohol, ada bahan-bahan antioksidan dan fungsi kawalan minyak. 4. Kulit berminyak lebih mudah memerangkap sel kulit mati bersama-sama sebum/kotoran di dalam liang pori. Sebab itu mudah breakout. Jadi pastikan anda scrub muka untuk tanggalkan sel kulit mati sekaligus membersihkan liang pori setiap 3 hari sekali. Bahan exfoliant terbaik untuk kulit berminyak adalah asid salisilik (BHA). 5. Pakai hydrating mask sekurang-kurangya setiap 2-3 kali seminggu. Lebih hydrate kulit anda, lebih seimbang nisbah air-minyak diRead More →